Anpassa hemsidan till surfplatta

Anpassa hemsidan till surfplatta

Sättet vi surfar på har förändrats en hel del under de senaste årens gång, och det kan man lugnt påstå har förändrat även marknaden för webb och internet. För när vi förändrar sättet vi surfar på så måste de som vill locka besökare till sig anpassa sig efter surfarnas nya vanor och de nya tekniska förutsättningarna.

En av de stora sakerna som skett är att allt fler väljer att köpa en surfplatta i stället för en stationär eller bärbar dator. Elektronikbranschen säljer massor av surfplattor och utbudet av saker som hör till är stort, och det säljs många tillbehör till surfplattor online.

Surfplatteformat

Dagens Nyheter skrev så här i en artikel om surfplattornas ökade popularitet:

Den hårt pressade hemelektronikbranschen har haft en bra julhandel och surfplattornas popularitet är viktig orsak till det. Siffror från Elektronikbranschen som DN tagit del av visar att försäljningen av plattor för första gången gått om försäljningen av traditionella datorer, det vill säga laptops och stationära PC-datorer.

Surfplattornas ökade popularitet

För dig som sysslar med webb innebär det här så klart att du måste anpassa dina hemsidor för att funka bra i surfplatteformat, annars finns det en stor risk att besökare väljer bort din hemsida framför konkurrenters. Det är särskilt viktigt om du till exempel har en webbshop, den ska vara smidig att bläddra och handla i, annars riskerar du att tappa många kunder och besökare i längden. Det gäller att hänga med i det nya om man vill fortsätta få besökare!

About the author

Comments

  1. De flesta hemsidor idag förefaller att vara responsiva vilket underlättar för besökaren som kan gå in på sajten via sin mobil eller surfplatta och sidan anpassar sig automatiskt till skärmens mått på den aktuella enheten i fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *